TÖPRENGŐ

TÖPRENGŐ

ADJÁTOK VISSZA AZ ARANYÉRMEKET!

2016. augusztus 22. - orbangy

Úgyszólván még ki sem hunyt az olimpiai láng, a magyar sajtó egy része már rázogatja a fejét a nyolc aranyérem, az éremtáblán elfoglalt 12. hely kirajzolta sikertelenség láttán. Tegnap még csak kétkedő kérdések fogalmazódtak meg, mára már dörgő ítéletek születnek.

Az Index címlapján megsemmisítő cím: A FELSZÍN ALATT NAGY A BAJ, amelyet a megnyitott cikk még két szóval nyomatékosít: A FELSZÍN ALATT NAGY A BAJ, NAGYON NAGY.

A címoldal vezérképén összetört vízilabdázó fiúk (ötödik legjobbak a világon, hogy ásnák el őket még ott Rióban!), a cikk felett Imre Géza réved a semmibe (a világ második legjobb párbajtőrözője ez a hazánk szégyene!), mellette Boczkó Gábor áll tanácstalanul (39 évesen csapat-bronzérmes? kerékbe törni!).

A cikkben aztán csodálatos számgimnasztika vezeti le a Riói eredményekből a magyar sport tragikus helyzetét, sőt, az elveszített párbajtőrdöntő egyenesen küldetéssé lép elő az egyik érvelésben: „Imre Géza 14-10-ről veszített, ha az ő asszója megvan, 9 arannyal túlszárnyalta volna a magyar sport az előző aranytermést, és talán sorsszerű, hogy nem sikerült, mert a mostani szereplés így nagyon sok mindenre felhívja a figyelmet.”

Nos, ezúton szeretném felhívni az Index elemzőjének figyelmét egy megbocsáthatatlan szótévesztésre. Az idézett mondatban ugyanis a „sorsszerű, hogy nem sikerült” helyett – helyesen – azt kellett volna írni: „SZERENCSÉNK, hogy nem sikerült”. Ez nagyságrendekkel jobban illett volna a cikk szellemiségéhez, úgyszólván tökéletesen megfelelt volna a célnak, hogy a magyar sikert (8 aranyérem, az éremtáblán 12. hely, előttünk a világ nagyhatalmai, ja, és mögöttünk is) csúfos kudarcnak mutassa be figyelemreméltó érzékkel mindjárt az olimpia utáni első napon.

Próbálom ízlelgetni a (többek közt) Imre Géza veresége kapcsán felvetődött lehetőséget, hogy most, Rió után egy nappal végre lehullhat a lepel a förtelmes honi sportállapotokról. Tényleg roppant időszerű, épp ezért én tovább is mennék.

Úgyhogy ünnepélyesen és nagy tisztelettel arra kérem a Rióban győztes magyar sportolókat, hogy aranyérmeiket szíveskedjenek azonnali hatállyal visszaadni a szervezőknek (postázni is ér), a tiszteletükre eljátszott himnuszt töröltetni valamennyi videomegosztó csatornáról, a képeken látható magyar címereiket pokémonokra cseréltetni, a mezükön, melegítőjükön lévő HUNGARY feliratot NO NAME-re fotosoppoltatni.

Itt az ideje, hogy végre ők is tegyenek valamit a magyar sport sikeréért.

A bejegyzés trackback címe:

https://orbangy.blog.hu/api/trackback/id/tr6511357532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása