TÖPRENGŐ

TÖPRENGŐ

MESE A KÉT ÓRIÁSRÓL

Lázár Ervin születése napján

2023. május 05. - orbangy

Volt egyszer két óriás. Két olyan nagy óriás, amilyet ti el sem tudtok képzelni. De még a mesékben sem olvashattok két ilyen óriás óriást.

És ez a két óriás találkozott. (Már ez is csoda. Hogy élhetett egyszerre, tehát egy időben, tehát ugyanakkor két ilyen óriás óriás.) No, találkozván a két óriás óriás leült egy kerevetféleségre. Egymás mellé. Nevetett a két óriás, és dohányozott csak. Időnként megigazították a zakóikat (mindketten zakóban voltak ám), finom borokat kóstoltak, de lehet, hogy söröket, esetleg rácpácegresi pálinkát, ki tudja már. És csak nevettek és dohányoztak. És néha megölelték egymást. A két óriás óriás.

És az a két óriás elfért azon az egy (bizony ám, egyetlenegy!) kereveten.

Két ilyen óriás óriás.

És ezt talán még el is hihetnétek, de a legnagyobb csoda nem ez volt.

Hanem, hogy ez a két óriás itt járt közöttünk.

És megérinthettük a ruhájukat.

És – hiszitek, nem hiszitek! – beszélhettünk velük. Szóval. Mondatokkal. Kérdezhettünk tőlük. És ők válaszoltak nekünk. Beszélgettek velünk. Éppen úgy beszélgettek, mint ahogy az emberek szoktak egymással. Úgy beszélhettünk velük.

A két óriás óriással.

Mert – hisz tudjátok jól – a mesékben nincsen lehetetlen.

 

 

*A kép forrása: Lázár Ervin Emlékház Facebook-oldala.

lazar.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orbangy.blog.hu/api/trackback/id/tr2618117064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása