TÖPRENGŐ

TÖPRENGŐ

EGY KOCKÁZATCSÖKKENTŐ JAVASLAT

2018. szeptember 11. - orbangy

A szerdai strasbourgi szavazáson nagyon esélyes, hogy a Magyarország ellen indítandó eljárás mellett voksolnak az európai képviselők. Nagyon helyes, tessék csak elítélni mindenkit, aki szembemegy az európai demokratikus normákkal, ki velük a demokrácia világából, ne Európa közepén építgessenek diktatúrát, húzzanak vissza a rákba Ázsiába, úgyis nagyon arrafele kacsingatnak.

Döntés született arról is, hogy a magyar álláspont kifejtésére az eddigi gyakorlattól eltérően nem kétszer húsz, hanem mindösszesen egyszer hét perc áll rendelkezésre. Ragyogó döntés: az idő pénz, aki meg ennyi idő alatt nem tudja magát megvédeni, annak pofa be, ne szívja feleslegesen a demokratikus strasbourgi levegőt.

Az is nagyon előremutató, hogy egy másik döntés szerint a szavazás során nem veszik figyelembe a tartózkodók szavazatát, ami ugyan elképzelhetetlen az olyan diktatúrákban, mint – mondjuk – Magyarország, de tessék demokratikusnak lenni, abba ez belefér.

Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet a lépésben rejlő igen komoly kockázatra. Így ugyanis fennáll a lehetőség, hogy nem jön össze a kétharmados igen többség, és bukik a mutatvány, ott vagyunk, ahol a part szakad.

Éppen ezért e skandalumnak még csak a lehetőségét is kizárandó azt javasolnám a Tisztelt Testületnek, hogy a nem szavazatok se számítsanak bele a leadott voksok számába.

Természetesen – ezt mondanom sem kell – a demokrácia védelmében.

A bejegyzés trackback címe:

https://orbangy.blog.hu/api/trackback/id/tr4914234535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása