TÖPRENGŐ

TÖPRENGŐ

COPFOS ANGYALOK

2019. február 17. - orbangy

Bruno Ganz volt a neve a földi létben.

Bevallom, egész tegnapelőttig nem tudtam ezt. Egy tekintet volt mindeddig számomra. Nagypapa tekintet, gyönyörű, angyali szemekkel. Ahogy Berlin felett, az ég alján áll, kopott ballonkabátban, angyalszárnyakkal, copfba kötött hajjal. Örökléti bölcsen.

Utána vagy tíz évig nekem is copfom volt. Mert azt hittem, hogy az angyalok copfosak. És ha copfos az ember, akkor angyallá lehet. Olyanná, aki csak megy testetlenül, súlytalanul a világban, senki sem látja őt, csak a kisgyerekek, odamegy emberekhez, óvatosan belehallgat a beszélgetésükbe, a ki nem fizetett tartozásokba, befelé síró házasságokba,  hitehagyott férfifejeket jóságosan magához ölel, édes nők homlokára láthatatlan csókot lehel, megment öngyilkosokat, szerelmeseket, magányosokat.

Jó lett volna ilyennek lenni. Copfos angyalnak. Berlin fölött. Budapest fölött. Szekszárd fölött, bárhol.

Tegnapelőtt elrepült ez az angyal. Elrepült az álmom, a copfok, a jóság.

Üres a világ. Kong.

51352844_10210753795519665_6323491259117731840_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://orbangy.blog.hu/api/trackback/id/tr8014632344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása