TÖPRENGŐ

TÖPRENGŐ

LÉ ÉS TUDAT

2016. szeptember 02. - orbangy

Az új tanév kezdetén az elmúlt szezon bonvivánja, Pukli István iskolaigazgató nyilatkozott a Magyar Idők c. internetes újságnak igen beszédes „Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal" címmel. Az interjú három nem épp lényegtelen elemét tépném ki most tövestől szövegkörnyezetéből, ámbár eredeti sorrendjében:

No.1.: „Nem az Orbán-rezsim eltakarítása a cél [ti. a Tanítanék Mozgalomé], csupán az, hogy vegyék észre, és javítsák ki a hibákat.”

No.2.: „Egy dolgot nem szeretnék, hogy ebben az országban baloldali fordulat legyen. Ezek az emberek mind leszerepeltek. Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal az ország irányítására, és ugyanezt gondolom a szélsőjobboldalról is.”

No.3.: – Jövőre önnek is lejár a megbízatása. Benyújtja újra a pályázatát?

– ... Sokat beszélgettem a kollégáimmal erről. Mégiscsak elkezdtünk valamit felépíteni. (...) Egyre népszerűbb az iskola. Nem szeretném, ha ezt ki kellene dobni az ablakon, így megpróbálom még egyszer.”

Ha ne adj’ Isten nem én lennék az egyetlen e féltekén, akinek e három kiszakított közlés valahogy egyszerre világlik ki a sorok közül s áll váratlanul nyílegyenes vonalba, akkor az (Heinrich Böll-lel szólva) nem szándékos, nem is véletlen, hanem úgy fest: elkerülhetetlen.

Mindenesetre nem szívesen lennék most a kockás ingek helyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://orbangy.blog.hu/api/trackback/id/tr711671416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása