TÖPRENGŐ

TÖPRENGŐ

KÉT IDÉZET

2016. március 14. - orbangy

"Végül, azért szögezzük le, hogy a német demokrácia mégiscsak a maga konszolidált módján teljesít: miközben az európai menekültáradat túlnyomó része Németországban landolt, nem kerülhet kormányra sem egyedül, sem partnerrel az AfD, nem kapott többséget, nem végzett első helyen. Más országokban menekültek jelenléte nélkül is ennél sokkal erősebb a szélsőjobboldali mozgalom, Franciaországtól Szlovákiáig. Ilyen módon bár a német társadalom is polarizálódik és érezni a hatását a menekültvitának, messze nem olyan szélsőségesen reagált, mint hasonló helyzetben más európai szavazóközösségek tették volna."  (Index, 2016. március 14.)

 

„Viszontlátásra, herr Rosenberg! Egyébként... Hitler úr müncheni puccsa kudarcba fulladt. Hehe... Az egész ügy óriási fiaskó volt, hehe... Herr Hitler és a bandája alaposan alábecsülte a német demokrácia erejét! Viszontlátásra, herr Rosenberg!” (Ingmar Bergman: Kígyótojás – zárójelenet, 1977)

A bejegyzés trackback címe:

https://orbangy.blog.hu/api/trackback/id/tr718476358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása